CEC CENTAR

GALERIJA

17.01.2020.

U Centru građanske energije u Gračanici / CEC, danas je nevladina organizacija Institut za razvoj zajednice / CoDe, održao drugi trening WEB dizajn i zarada putem interneta. Tema današnjèg predavanja bila je “Zarada putem interneta, budućnost samoupošljavanja”.

Ovaj grant je finansiran od projekta “Podrška Luksemburga za civilno društvo na Kosovu”, koji finansira Vlada Velikog Vojvodstva Luksemburga i upravlja Kosovska fondacija za civilno društvo ( KCSF ).

14.01.2020

U Centaru građanske energije/CEC Gračanica nevladine organizacije Forum za razvoj i multietničku saradnju / FDMC i Litera organizovali su dečiju žurku i tom prilikom prikazano je četiri epizoda serijala “Hajde da se igramo”.

Mališane je za novogodišnje praznike poklon paketićima obradovao Hor “Simonida” iz Gračanice.

23.12.2019.

Budući da su praznici sve bliže , studenti Access Programa u Gračanici svoj poslednji čas posvetili su pozitivnom doprinosu lokalnoj zajednici i društvu. Bili su oduševljeni jer su imali priliku da svoje kreativne ideje pretvore u stvarnost. Studenti su napravili različite božićne čestitke i ukrase za jelku koje će podariti deci ometenoj u razvoju.

Ova aktivnost je deo English Microscholarship Access programa, projekat Community Building Mitrovica (CBM-a), podržan od strane ambasade SAD-a u Prištini.

23.12.2019.

U Centru građanske energije danas je Omladinski savet Gračanica održao debatu o mogućnostima korišćenja prostorija za okupljanje u različitim mestima u Opštini Gračanica.

Panelista je bio zamenik predsednika Opštine Gračanica, Saša Danić.

Ova aktivnost je deo granta “Reaktivacija mladih” koji sprovodi Omladinski savet Gračanica u saradnji sa Omladinskim savetom Parteš, a finansiran je od projekta ‘Podrška Luksemburga za civilno društvo na Kosovu’, koji finansira Vlada Velikog Vojvodstva Luksemburga i upravlja Kosovska Fondacija za
Civilno Društvo (KCSF).Projekat podržava i USAID LEGA.